زنگ خطر برای اقتصاد های دنیا به صدا در آمد

رهبران چین باید بتوانند اطمینان و اعتماد به بازارهای جهانی بدهند که می توانند اوضاع اقتصاد چین را کنترل کرده و کاهش ارزش یوآن را مدیریت کنند.

 

رشد اقتصاد چین که برای اولین ‌بار پس از بحران اقتصادی سال2009 به زیر 7درصد رسیده زنگ خطر برای اقتصاد دنیا را به صدا در آورده و سبب شده تا سیاست‌گذاران اقتصادی در چین اقدامات جدی‌تری را برای حل مشکلات دومین اقتصاد دنیا در دستور کار قرار بدهند.

به گزارش اقتصادپرس به نقل از رویترز، رهبران چین باید بتوانند اطمینان و اعتماد به بازارهای جهانی بدهند که می توانند اوضاع اقتصاد چین را کنترل کرده و کاهش ارزش یوآن را مدیریت کنند.

طبق این گزارش رشد تولید ناخالص داخلی چین در سه‌ماهه سوم سال جاری 6.8 درصد بوده در حالی که این آمار در گذشته 7درصد بوده است؛ این میزان پایین ترین رشد چین از زمان بروز بحران اقتصادی تا کنون است.

دیگر گزارش های آماری از چین بهتر از رشد تولید ناخالص داخلی نیست و هر آماری که منتشر می شود بلافاصله در بورس چین و دیگر بورس‌های آسیایی بروز و ظهور پیدا می کند و حتی بازارهای اروپا و امریکا را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

اولین تاثیر انتشار آمار ضعیف اقتصادی چین، بورس ژاپن و کره‌جنوبی را متاثر کرده و عامل کاهش در آنها می شود.

تنها امار مثبتی که در این مدت از اقتصاد چین منتشر شده نرخ تورم چین است که نگرانی‌ها در مورد تغییر سیاست‌های دولت را از میان برد، اما دیگر آمارهای اقتصادی منتشرشده چندان امیدوارکننده نبوده است.

تجارت خارجی چین نیز در ماه سپتامبر همچون ماه قبل از آن منفی بود و ارزش این تجارت باز هم به کلی کاهش یافت.

طبق تازه‌ترین آمارهای اداره گمرک چین ارزش تجارت خارجی چین در ماه گذشته میلادی نزدیک به 8.8 درصد کاهش یافته است. 

اداره کل گمرک چین گزارش داده که تجارت خارجی چین درماه سپتامبر سال جاری 352میلیارد دلار بوده است. میزان صادرات چین نیز در این ماه 1.1درصد کاهش یافت و واردات نیز با یک سقوط با 17.7درصد روبه‌رو شد.

با این حساب ارزش کلی تجارت خارجی چین در 9 ماه سال2015 میلادی 7.9درصد کاهش داشته و کاهش صادرات هم 1.8درصد بوده است.

اداره کل گمرک چین رکود اقتصادی، هزینه‌های بالای تولید و صادرات و نامطلوب بودن وضعیت اقتصادی دنیا را علت افت در تجارت خارجی چین عنوان کرده است.

 

منبع: اقتصادپرس

 

نظرسنجی

چقدر قیمت های پایه اعلامی دو مرجع قیمتگذاری یعنی NPC ( شرکت ملی صنایع پتروشیمی ) و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی را نزدیک به قیمت های جهانی میدانید ؟